TÁJÉKOZTATÁS – 2.számú Intézkedés a koronavírussal kapcsolatban

Létavértes Városi Önkormányzat

P o l g á r m e s t e r é t ő l

 

 

  1. számú Intézkedés a koronavírussal kapcsolatban

 

 

Tájékoztatok mindenkit, hogy az emberi egészség védelme és a humán járvány esetleges terjedésének megakadályozásának érdekében a Városi Könyvtár és Művelődési Ház módosított munkarendjét rendeltem el. Így a nyitva tartás munkanapokon (Hétfőtől Péntekig) reggel 8:00-tól délután 17:00-ig tart nyitva. A könyvtár helyiségei nem látogathatóak, minden kiscsoportos foglalkozás (néptánc, képzőművészeti stb.) elmarad. Az oktatáshoz szükséges könyvek, irodalmi és más művek, tananyaghoz kapcsolódó nyomtatások, vizsgatételekhez kapcsolódó egyéb anyagok igényelhetők letavlib@gmail.com e-mail címen, illetve (52) 376-055 vezetékes telefonon. Az anyagok átvétele az udvar előli bejáratnál vehető át telefonhívást, illetve bekopogást követően. Az intézmény hétvégeken zárva tart. Amennyiben érettségi vagy egyéb vizsgára való anyag átvétele csak ekkor (hétvégén) lehetséges, azt telefonon előzetesen mindenki egyeztesse.

 

Tájékoztatást adok arról is, hogy a hatékonyabb védekezés érdekében az Árpád téri új játszótér átadását elnapoltuk, a veszélyhelyzet ideje alatt a Kassai utcai játszótér és sportpálya a rendkívüli oktatási időszakból a gyerekek esetlegesen kialakuló csoportosulása elkerülése érdekében 2020. 03. 17-től határozatlan ideig zárva tart.

 

Tájékoztatást adok arról, hogy a Magyar Labdarugó Szövetség intézkedése következtében az U-19-es korosztálytól lefelé a nemzeti bajnokság mérkőzései a fiatalkorú- és gyermek csapatok részére határozatlan ideig elmaradnak. Az efölötti korosztályok, és a felnőtt csapatok közötti mérkőzések zárt kapuk mellett kerülnek megtartásra. Ezeken a mérkőzéseken kizárólag a csapattagok és a stábtagok tartózkodhatnak a mérkőzések helyszínein. Ennek tükrében tájékoztatást adok arról, hogy a debreceni utcai sporttelep lakossági használatát 2020. 03. 17. napjától határozatlan ideig leállítottam. Ezzel összefüggésben az ott dolgozó személyzet a karbantartást, a fenntartási munkákat és a pályák ápolását zárt kapuk mellett végezheti.

 

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy az intézmények bezárását fegyelmezetten fogadja és az általunk tett intézkedéseket türelemmel és higgadtsággal viselje. Felhívom mindenki figyelmét, hogy a fenti intézkedések figyelmen kívül hagyására, illetve a fenti döntések ellenére az ingatlanokon történő tartózkodásra a hatóságok és a rendészeti szervek kiemelt figyelmet fordítanak.  Ezzel együtt jár az is, hogy a döntések ellenére történő cselekmények a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, sokkal szigorúbb szankciót vonnak maguk után.

 

Tájékoztatást adok arról, hogy a kialakult helyzetre tekintettel a piaci árusítás lehetőségét 2020. 03. 17-től felfüggesztem. Ennek értelmében a Gyár utcai piac határozatlan ideig zárva tart. A felfüggesztés tényéről a helybeli és a máshonnan rendszeresen helyet bérlők kiértesítése megtörtént.

 

Tisztelettel kérek Mindenkit, hogy a médiákban elhangzó személyes higiéniára, a szokásos üdvözlési formák (kézfogás, puszi, ölelés stb.) elkerülésére és az egymással történő személyes kontaktustól való tartózkodásra kiemelt figyelmet fordítson.

 

Mindenkitől higgadt és felelősségteljes viselkedést kérünk és várunk! Így juthatunk túl ezen a nehéz időszakon.

Isten óvja Létavértest ! Isten óvjon mindannyiunkat!

 

Menyhárt Károly polgármester